Wie is wie?

Bij PorteRenee werken we met deze vaste 🦸‍♀️ superkrachten 🦸🏼

Renée - Directeur

Gelukkig met:manlief Kasper, zoontjes Cooper en Bowie en ons bedrijf PorteRenee, natuurlijk.  
Goed met geld?
“Steeds beter. Jaren geleden gaf ik alles uit en belandde ik zelfs in de schulden. Die zijn nu afgelost en inmiddels staan we hartstikke in het groen. Ik ben van nature vrij chaotisch en heb dus een duidelijke structuur nodig om mijn financiën op orde te houden. Die heb ik inmiddels gevonden. Zwakke plekken? Verse bloemen en cadeautjes voor mijn kinderen.

Kasper - Directeur

Gelukkig met:
Renée, onze kids en mijn hangmat waar ik na een lange dag heerlijk even in ga liggen chillen.
Goed met geld?
“Het zal je misschien verbazen maar ik ben zuiniger dan Renée. Ik heb niet zoveel nodig en kan lang piekeren over een uitgave aan mezelf.”
Zwakke plekken?
“Aan vakantie geef ik dan weer makkelijk geld uit.”

Marit - Mediavormgever

Gelukkig met:
haar nieuwe huis, waar ze zelfs een speciaal muziekhok in maakte om te zingen, keyboard te spelen en liedjes te schrijven.  
Goed met geld?
“Mijn hele spaarpot ging afgelopen jaar op aan een nieuwe auto, een nieuw huurhuis en de inrichting daarvan. Dus de spaarpot moet echt weer aangevuld worden. Ik geef heel bewust geld uit, soms zelfs te bewust. Over een dagje sauna kan ik soms zo lang twijfelen dat het er helemaal niet meer van komt. Zonde!”

Wendy- Redacteur

Gelukkig met:vriend Jeroen, Kit de kat, haar eigen tekstbureau en het toffe werk dat ze daarvoor doet.
Goed met geld?
Vroeger was ik totaal niet goed met geld. Nu ben ik er veel bewuster mee bezig. Ik verdiep me steeds meer in sparen en beleggen, maar daarnaast wil ik wel leuk leven. Ik hou van uit eten gaan en mijn beauty-momentjes. Ik ga graag naar de kapster, nagelstylist en schoonheidssalon. Verder hou ik van weekendjes weg en op vakantie gaan met Jeroen.

Michèle - Eindredacteur

Gelukkig met: haar heerlijke huisje in een oud pakhuis in Haarlem en de creatieve studio die ze runt naast haar werk voor PorteRenee.
Goed met geld?
“In vaste dienst hoefde ik er niet zo bewust mee bezig te zijn, maar toen ik ging ondernemen besefte ik dat cijfers de basis zijn van elke onderneming. Met vallen en opstaan heb ik me het financiële deel van mijn bedrijf eigen gemaakt en kreeg ik het ook privé op orde.. Ik leer zelf ook nog superveel van alle artikelen hier die ik elke week voor PorteRenee check.”

Kim - Redacteur

Gelukkig met:
haar vriend Richie en dochter Abby.
Goed met geld?
“Ik ben altijd een echte ‘superspaarder’ geweest, met meer dan een prima buffer op de bank. Waar ik wel makkelijk geld aan uitgeef? Eten buiten de deur. Lunch, diner, borrels. Ik vind het allemaal even leuk en gezellig. In de kroeg geef ik makkelijk een rondje, terwijl ik een tijdschrift kopen dan weer zonde van het geld vind. Ik geef geld uit aan wat ik leuk vind en het geld waard.”

Saskia- Redacteur

Gelukkig met:Vrienden, familie en twee katten (Ivar en Dixie) om me heen. En mijn mountainbike. Om na een dag werken even lekker te fietsen in het bos.Goed met geld? “Tot voor kort was ik koningin-impulsaankoop. Vooral sneakers waren niet veilig voor mij. Maar de knop is omgegaan. Ik keek naar mijn rij Nikes en ineens besefte ik dat ik helemaal niet blij werd van nóg meer spullen. Veel liever los ik mijn studieschuld af. En zet ik zoveel als ik kan opzij voor het kopen van een eigen huis.”

Thea - Accountmanager

Gelukkig met:man, twee dochters en tof werk.  
Goed met geld? 
“Ik hou enorm van geld uitgeven aan de mooie dingen in het leven. Maar wel bewust. Ik wil weten waar mijn geld naartoe gaat. Ik werk graag met potjes en maak financiële plannen. Ik geef mezelf elke maand een stukje geld dat ik vrij mag spenderen aan onnodige dingen. Dat mag ook wel eens.”

Nathalie - Astroloog

Gelukkig met:haar man en drie volwassen kinderen, waarvan de jongste nog thuiswoont. Ze is ook al oma, van twee ‘kuikens’, zoals ze haar twee kleinzoontjes noemt.
Goed met geld?
“Er komt hier genoeg binnen, maar ik geef het ook net zo hard weer uit. Ik hou van mooie kleding en van nieuwe tatoeages. Ik stop mijn kinderen misschien iets te vaak iets extra’s toe. Misschien doe ik dat omdat ik me ergens nog schuldig voel over dat ik dat vroeger niet kon doen. Daar was toen geen geld voor. Gelukkig is dat nu anders.”

Michelle - Redacteur

Gelukkig met:vriend Nils, zoontje Jimi, poezen Cato en Marie en hun nieuwe huis in een dorpje tussen Amsterdam en Leiden in.  
Goed met geld?
“Grote problemen met geld heb ik niet, het is meer dat ik nogal gek ben op het uitgeven ervan. Dat gaat regelmatig iets te makkelijk! Of het nu aan speelgoedauto's bij de Action is of aan een mooie tas in de Bijenkorf: ik laat mijn centen graag rollen. Nu werk ik voor mezelf en wil ik wat meer grip krijgen op mijn uitgaven.”

Vera - Pinterestbeheerder

Gelukkig met:haar vriend Niels, dochter Pip en golden retriever Noa.
Goed met geld? 
“Na lange tijd in loondienst te hebben gewerkt, werk ik sinds een paar maanden fulltime als ondernemer. Daardoor ga ik nu bewuster met mijn geld om. Ik wil scherp zijn op mijn financiën en leer elke dag nog hoe het werkt met belastingen, verzekeringen, salaris etc. Ik geef nu iets minder uit, maar er is nog volop ruimte voor leuke dingen, gelukkig.”

Jij?

Denk jij iets toe te kunnen voegen? Mail dan naar werken@porterenee.nl